Dierenpark Pairi daiza

Het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, tussen Mons en Ath, op 45 minuten van Valenciennes en Maubeuge en op slechts 1 uur gelegen vanaf Rijsel is zeker iets wat je niet mag missen.Het dierenpark is al jaren achter elkaar uitgeroepen tot beste atractie park van Belgie.

 

Vanuit hotel cathedrale is het dierenpark op nog geen uur afstand te bewonderen in al haar pracht en praal

 

 

 

De Lagune

Afrika, Azië, Oceanië, Amerika kun je bekijken in LA LAGUNE. Je vindt er als decoratie de mooiste voorwerpen, en planten uit deze werelddelen. Het is voorzien van een mooi eiland Madidi genoemd wat een waar paradijs is voor de doodshoofdaapjes.Ook vind er allerlei soorten vogels waardoor het voor een vogel liefhebber ook zeker de moeite waard is.

 

In de australische outback waan jij je gelijk een aboriginal als je de geluiden hoort van de "didgeridoo" omgeven door de Reuzen kangoeroe die wel makkelijk 1,80 kan worden. De Australische wereld van Pairi Daiza is natuurlijk niets zonder de nieuw attractie "De koala's"  Carina, Coco en Zelda verblijven daar in een verblijf van liefst 500m² waarvan 350m² openlucht omringt door eucalyptus bomen en ficusplanten.

 

Aan boord van de mersus emergo verassen meer dan 50 terraria u met reptielen die zomaar achtergelaten zijn, onderschept door de douane of afgestaan door onbekwame verzorgers. ben jij een liefhebber van schildpadden, hagedissen, slangen, leguanen of vogelspinnen dan ben jij hier helemaal in je element.

 

De vallei van de bron

Aan de rand van de Lagune kun je een treintje nemen waarna je begint aan een mooie reis door de verschillende continenten. Het station kun je vinden in de betoverende groene wereld van de Pairi Daiza genaamd "La Vallée de la Source"  je vind er verschillende Roofvogels in het roofvogel dorp. Iets verderop vind je de uit Zuid-amerika afkomstige tapirs. Heb je trek gekregen van je avontuur kunt u even lekker uitrusten en een hapje en drankje nemen. Ook Kriek, wit, bruin of blond vinden daar als snel een weg naar de mond. Het Abdijbier van de brouwerij van Cambron is zeker iets wat u zelf moet ervaren.

 

Na het hapje en drankje kunt u nog even uitbuiken door u te laten rondleiden met paard en wagen waardoor u lekker fris op avontuur kunt gaan in werelddeel "La Porte du Ciel". Deze wereld staat  bijna geheel in het teken van vogels. Je vindt er een mooie roofvogel show die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek. Fel gekleurde en ondeugende papagaaien kakelen hun mooiste lied en op de kinderboerderij is ook aan de kleintjes gedacht. u vind er geitjes, ezels, pony’s, pluimvee, schaapjes, hangbuikzwijntjes, konijnen en nog veel meer kleine dieren. Alle dieren op de boerderij zijn van een klein formaat meestal het resultaat van succesvolle kruisingen.

 

De hemelpoort

Een supergroote serre van maar liefst (7.000 m2) met een dak wat open en dicht kan aan de hand van de weer omstandigheden is voorzien van het Het Pinché-aapje. Dit aapje uit Columbia is met uitstrerven bedreigd doordat het een zeer goed proefdier is en wordt gezien als een winstgevende handel.

 

De ALDABRA REUZENSCHILDPAD afkomstig van het eiland Aldabra in de Indische Oceaan zijn de op een na grootste schildpadden ter wereld. ze worden gemakkelijk 100 jaar oud en wegen gemiddeld wel 80kg. Tijdens de winter overwinterd de schilpad in de tropische serre en somers kunt u haar terugvinden in de oasis. De Aziatische Otter is een dwergsoort die vooral voorkomt in Azie. Erg sociale diertjes en leuk om naar te kijken.

 

Het land van de oorsprong

De vijf meest symbolische dieren van Afrika vind je hier. Aanschouw hier de pracht van de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard. In La Terre des Origines in het Frans ofwel het land van oorsprong in het Nederlands vind je verder nog giraffen, neushoorns, antilopen en jachtluipaarden , wrattenzwijnen, hyena’s en tal van andere diersoorten terwijl de oranje franjeapen alles in de gaten houden vanuit de boomtoppen.

 

Een vissersdorp op palen, omgeven door prauwen, nodigt je uit in de hutten van het opperhoofd, het schooltje, de traditionele kruidenierszaak, het huis van de voodoopriesters, de muziekschool, de spreukenhut of de kapperszaak. Nieuw in deze wereld zijn de gorilla's die trots met hun vuisten op hun borst slaan. De nijlpaarden mogen in dit land ook zeker niet overgeslagen worden.

 

de strohutten van het Tamberma-dorp zijn de woningen van het volk van de bouwkunstenaars van 4 eeuwen geleden. Met o.a. voorwerpen van de Voodoo-cultuur uit Benin, van de Dahomey-cultuur voorafgaande aan de verovering van Haïti, dieptepunt in de Afrikaanse geschiedenis met betrekking tot de slavenhandel kun je hier vinden.

 

De poort naar de diepte

is een wereld die in het teken staat van vissen. Je vindt er haaien in het aquarium evenals verschillende warmwatervissen zoals de rog en de chirurgvis in verschillende aquariums vind je prachtige dieren zeedieren zoals kwallen, zeepaardjes, zee-egels en nog veel meer. Het koraalrif van de zuidelijke zeeën is een zone van de wetenschappers van dierentuin pairia daiza waar ze elke dag de uitdaging aangaan voor de beste leef en voortplantings omstandigheden voor de bewoners van het aquarium te garanderen.Liefhebbers van piranha's komen ook in dit aquarium zeker aan hun trekken.

 

Naast de pinguïns met wel liefst 18 verschillende soorten en de zeehonden vind je er ook nog mooie speeltuinen die een waar paradijs voor de kleine onderzoeker zijn.

 

Het koninkrijk van ganesha

Mooie rijstvelden die zacht golvend worden voortbewogen door de wind omringt door exotische bloemen en diverse bananenbomen betoveren deze mooie wereld. Je wordt meegevoerd naar Zuid-Oost-Azie waar je kennis maakt met Olifanten, witte tijgers, witstaart stekelvarkens en de vogels die voorkomen uit deze streken. Makaken met hun opvallende zwarte vacht en indrukwekkende hoektanden zijn in ganesha ook zeker op hun plek.

 

De bloementempel en de grote balinse tempel is een ware pracht om te aanshouwen waar u een adem benemend bloemenspel vindt. De Bloementempel is gewijd aan het universum van de bloemen.

 

De stad van de onsterfelijken

Zet de tijd even stil als China haar schatten onthult in dit mooie werelddeel. Je vindt hier tot vandaag aan toe de grootste traditionele Chinese tuin die buiten China werd aangelegd. je vindt er het pad der genezing, de poort van de maan die voorzien is van een standbeeld van keizer Xin. via diverse hangbruggen kun je dit land in vogel perspectief bekijken.

 

De  "Temple des Délices" ligt een heerlijk chinees restaurant met plek voor wel 400 gasten. Na uw heerlijke chinese hap moet u zeker even de rode panda's en de reuzenpanda's bekijken. Niet veel dierenparken mogen deze dieren huisvesten in hun park, er zijn maar liefst 17 dierenparken in de wereld die dit wel mogen en pairi daiza is daar een van.

 

De koude aarde

De koude aarde ofwel La Terre du Froid is het achtste werelddeel dat sinds 2016 geopend is voor publiek. Het is nog niet klaar maar dit zal in de loop van de jaren naar zelf zeggen het meest ambitieuze project van het park worden. Het zal geïnspireerd zijn op flora en fauna van de grote amerikaanse vlakten, Lapland, Canada en Siberië. Een wereld van maar liefst 18 hectare. 

 

Voor nu kun je er al het treinatalier bekijken en het watervliegtuig de Beech 18 en zijn hangar. Ook is de Izba het eerste grote bouwwerk aanschouwbaar in terre du froid waar je typische slavische gerechten kunt proeven. Vanaf het terras van 400m² geniet u van een mooi uitzicht over Pairi Daiza