bloemenmarkt tournaiOp goede vrijdag start 's morgens om 6 uur al de grote jaarlijkse bloemenmarkt. Maar liefst 100 tuiniers nemen elk jaar op goede vrijdag deel aan deze kleurrijke markt.. Dit evenement wat plaats vind in de lente wordt volgens kenners beschreven als een van de meest mooie en succesvolle markten van het land.

 

Grote bloemenmarkt in Tournai sinds 1825

De kleurrijke bloemenmarkt in Tournai die al wordt georganiseerd sinds 1825 heeft ook elk jaar een zeventig kwekers en bloemisten die mee doen in wedstrijd verband hun bloemen en planten zo mooi mogelijk uit te stallen. Er zijn deelnemende kwekers te vinden ui Engeland, Frankrijk, Nederland en België.  Je vind er nieuw gekweekte plantsoorten  naast ook traditionele creaties op een romantisch gelegen plek.

 

De grote jaarlijkse bloemenmarkt is uitgestald over een gebied van 3 kilometer lang en een waar genot voor iedere bloemenliefhebber. Het ideaal uitstapje voor zowel amateur als professionele fotografen om deze pracht en praal vast te leggen blijkt ook elk jaar.

 

Hoe is de bloemenmarkt in Tournai ingedeeld

In de rue Royale vind je vooral de bloemen en de potplanten. Op de Quai Saint-Brice en het plein bij de Quai Dumon vind je vooral tuinplanten en struiksoorten.

 

Programma

Volgens de traditie zijn er elk jaar vanaf 12 uur verschillende concerten in de daarvoor bestemde tent in de Royale. Gevolgd door een concert om 16 uur door de Koninklijke Harmonie van de brandweer.

 

Moe na deze mooie dag op de bloemenmarkt van Tournai

Ben je van ver moeten komen en moe na deze mooie indrukwekkende dag bloemen en planten kijken kan je heerlijk uitrusten in de bar van Hotel cathedrale of een heerlijk hapje eten in het restaurant La promonade. Ook een heerlijk verblijf in een van onze hotelkamers in Tournai is een mogelijkheid.