0item(s)

U heeft nog geen boekingen in uw account

Product was successfully added to your shopping cart.
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

  1. 1
  2. 2

Grote jaarlijkse bloemenmarkt in Tournai (Doornik)

donderdag 16 maart 2017 06:48:03 America/Los_Angeles

bloemenmarkt tournaiOp goede vrijdag start 's morgens om 6 uur al de grote jaarlijkse bloemenmarkt. Maar liefst 100 tuiniers nemen elk jaar op goede vrijdag deel aan deze kleurrijke markt.. Dit evenement wat plaats vind in de lente wordt volgens kenners beschreven als een van de meest mooie en succesvolle markten van het land.

De kleurrijke bloemenmarkt in Tournai die al wordt georganiseerd sinds 1825 heeft ook elk jaar een zeventig kwekers en bloemisten die mee doen in wedstrijd verband hun bloemen en planten zo mooi mogelijk uit te stallen. Er zijn deelnemende kwekers te vinden ui Engeland, Frankrijk, Nederland en België.  Je vind er nieuw gekweekte plantsoorten  naast ook traditionele creaties op een romantisch gelegen plek.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door Dennie Kuik

Grote historische processie van Onze-Lieve-Vrouw-der-Zieken

woensdag 15 maart 2017 07:25:52 America/Los_Angeles

Grote historische processie van Onze-Lieve-Vrouw-der-Zieken. Al meer dan 900 jaar inmiddels viert Tournai dat ze verlost werden door Onze-Lieve-Vrouwe van de pest in 1092. Deze traditie herhaalt zich nu al meer dan 900 jaar en wordt gezien als een van de oudste religieuze evenementen in het land. Elk jaar de tweede zondag van september start dit groots evenement om 10 uur aan de kathedraal met de 5 torens die ook is opgenomen in de Werelderfgoed lijst van UNESCO.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door Dennie Kuik

Dierenpark Pairi Daiza een super uitje voor het hele gezin

vrijdag 16 december 2016 06:44:31 America/Los_Angeles

Het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, tussen Mons en Ath, op 45 minuten van Valenciennes en Maubeuge en op slechts 1 uur gelegen vanaf Rijsel is zeker iets wat je niet mag missen.Het dierenpark is al jaren achter elkaar uitgeroepen tot beste atractie park van Belgie.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door Dennie Kuik

Britse Oorlog begraafplaatsen 1ste en 2de wereldoorlog in Tournai

maandag 24 oktober 2016 05:49:05 America/Los_Angeles

In Tournai maar ook in de directe omgeving van Tournai zijn er verschillende britse eerste wereldoorlog begraafplekken te vinden boordevol met jonge britse soldaten die hun leven hebben gegeven tijdens deze wrede oorlog. Heb jij al een kamer geboekt in ons Hotel Cathedrale kunnen we u echt aanraden eens een bezoekje te nemen aan de War cemetery in Tournai. Ook voor scholen en scouting is dit een leerzame excursie over de 1ste wereldoorlog.

De oorlogs begraafplaats is een uitbreiding van de gemeentelijke begraafplaats en heeft een oppervlakte van ongeveer 3.680 m². Het terrein is gedeeltelijk omgeven door een natuurstenen muur en een heg. Het Cross of Sacrifice staat aan de westelijke zijde direct aan de toegang en de Stone of Remembrance staat centraal op het terrein. Aan de zuidelijke zijde staan twee schuilhuisjes verbonden door een muur met zitbank en een stuk groen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Braderie de Lille

donderdag 26 mei 2016 05:29:49 America/Los_Angeles

De Braderie de Lille is de grootste en bekendste brocante- ofwel rommelmarkt van Europa. Elk jaar komen er in het eerste weekend van september tussen de 1 en 2 miljoen bezoekers naar Lille om tussen de antieke spullen te snuffelen en te genieten van de speciale sfeer tijdens dit weekend. 100 kilometer kramen strekken zich uit door de straten van Lille. 10.000 deelnemers bieden hun waren aan: van kleine spullen van zolder tot (nog niet ontdekte) antieke kostbaarheden.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Salon des Antiquaires

donderdag 26 mei 2016 05:14:26 America/Los_Angeles

Antiquairs en verzamelaars , alle beroepen wachten op u met al hun wonderen . Een groot aantal buitenlandse exposanten zullen aanwezig zijn. Bovenverdieping restaurant , cafetaria, gratis parkeergelegenheid , bank terminal en creditcards Bancontact . Het bedrijf Qualias biedt genadig personen met beperkte mobiliteit voor rolstoelen comfortabel bezoek .

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Grinta! Challenge Cycling Tour

donderdag 26 mei 2016 02:04:02 America/Los_Angeles

grinta 2016De Grinta! Challenge is een mooie en uitdagende toertocht doorheen een van de mooiste fietsstreken van het land en mag je stilaan een klassieker gaan noemen. Deze toertocht in het Henegouwse Pays des Collines blijkt voor vele deelnemers steevast dé ontdekking van het jaar!

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Accordeon Festival Tournai

woensdag 9 maart 2016 07:55:45 America/Los_Angeles

Accordeon Festival    

Ook dit jaar staat de dag na hemelvaart weer in het teken van accordeon. Op verschillende plaatsen in het centrum kunt u op vrijdag 6 mei genieten van velen concerten. Ook dit keer weer met amateurs-, semi-amateurs- en professionele accordeon artiesten. Zorg dat u er dit jaar bij bent! Het belooft opnieuw een onvergetelijke dag te worden!    

Boek nu alvast een kamer op 6 mei 2016.  Kamers zijn nog maar beperkt beschikbaar!

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Carnaval Doornik 2016 is vooral uw carnaval

dinsdag 2 februari 2016 04:31:00 America/Los_Angeles

Het carnaval 2016 is een groot evenement in Doornik. De carnaval bestaat sinds 1981 en is gebaseerd op creativiteit en verbeelding. Het verzamelt elk jaar duizenden deelnemers. . De broederschappen en hun tanks door de straten en zorgen voor de animatie van de dag op zaterdag. Op het programma, toont, muziek en eem groot gemaskerd bal bij de Lakenhal.

Nacht van Intriges is de detonator, op vrijdagavond, met een solide en levend en verrassend licht in een afgesloten deel van de stad. Op zondagochtend, ruimte voor broederschappen en hun "tour cafés" ...

Voor de kinderen: de gevallen ballen op zaterdagmiddag rond 17u en de straal Pichous bovenste Belfort om 18u.

Het verbranden van Koning Carnaval, groot vreugdevuur waarrond de kinderen kunnen dansen op de drums!

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik

Bierfestival van Doornik

vrijdag 29 januari 2016 07:40:42 America/Los_Angeles

België is wereldwijd gekend als het land met een enorme diversiteit van biersoorten en is onmisbaar voor de bierliefhebbers van over de hele wereld.

 

Goed bier maken is één zaak maar het goed houden en de kunst van het bierbrouwen doorgeven aan het nageslacht zit ook in onze genen.

Lees meer
Reacties | Geplaatst door dennie kuik
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

  1. 1
  2. 2