0item(s)

U heeft nog geen boekingen in uw account

Product was successfully added to your shopping cart.

Omgeving

De Stad Doornik en omgeving


De stad Doornik is gemakkelijk via de snelwegen E403 (komende vanuit richting Antwerpen) en E42 (komende vanuit richting Brussel) te bereiken.

 

Het is vooral een romantisch historische stad.

 

 U hoeft maar te kijken naar haar erfgoed om te begrijpen dat er een eeuwenoude geschiedenis schuilgaat achter de stad:

 - Het oudste Belfort (wachttoren met stormklok) van België
- Haar immense O.L.V.-Kathedraal (5 klokkentorens en is UNESCO werelderfgoed)
- 7 Musea waaronder haar museum voor Schone Kunsten (Musée des beaux arts) ontworpen door Victor Horta, Belgische Art Nouveaugrootmeester. Kunstliefhebbers halen er hun hart op bij de vele schatten van Rogier vander Weyden, Manet, Monet, Seurat, Van Gogh.

Verder vindt u er via de geplaveide straatjes en steegjes, vele gezellige pleintjes, romantische plekjes langs de rivier de Schelde en de historische brug "Pont des Trous". Tijdens een wandeling wordt u steeds geleidt door een of andere bezienswaardigheid die een verhaal vertelt.

En mocht u dan al eens verdwalen of een pauze nodig hebben dan zijn er terrasjes genoeg voor een verfrissende tussenstop en/of culinaire maaltijd.


Wandelen en fietsen in de natuur van Doornik

Daarnaast is Doornik de meest uitgestrekte gemeente van België en heeft meer dan 1.000 km aangeduide wandel en fietsroutes.De natuurgebieden hebben alles wat u zich als wandel en fietsliefhebber maar wensen kan.Met familie, vrienden of onder profs, de wandel en fietsroutes in en rond Doornik zijn geschikt voor elk publiek.In een bocht van de weg ontdekt u een kasteel, een kapel of een oude hoeve en wanneer u de dorpen doorkruist, ontdekt u de mooiste uitzichten.

Stadswandelingen (circuit in het historische hart van de stad) en natuurwandelingen op het platteland worden aangevuld door wandelpaden (Mont-Saint-Aubert) of grenswandelingen.

Kortom Doornik is de ideale plaats waar u elke dag eindeloos in een van de vele natuurrijke gebieden kunt wandelen of fietsen maar biedt ook de mogelijkheid dit af te wisselen met de rijke cultuur en het toerisme die de stad rijk is.

Het hotel ligt naast het bureau voor toerisme waar talloze stads en natuurwandel en fietsroutes te verkrijgen zijn.

Lille lekker shoppen in de vele boetiekjes

Op nog geen 20 minuten rijden van Doornik ligt de Franse winkelstad Lille. Met meer dan 1 miljoen inwoners is Lille de op 3 na grootste stad van Frankrijk. U vindt er vele winkels en boetiekjes waarin alle grote en gerenommeerde merken vertegenwoordigt zijn. Kortom Lille is bij uitstek geschikt om 1 dag naar harte lust shoppend doorheen te banjeren.

Verder bevindt Doornik zich op:
- 2 uur van Parijs
- 1 uur van Brussel, Gent, Brugge en Oostende (kust)

 

Via de trein is Doornik ook gemakkelijk te bereiken en het station is op 5 minuten loopafstand van het hotel.


 

Terug naar boven